Kunstgebit

Speciaal voor u op maat gemaakt

40 Jaar ervaring

Wij zijn het vertrouwde en vriendelijke adres voor al uw prothese wensen.

De patient staat op 1

Samen met u kijken we naar een passende oplossing voor uw probleem.
l

Kennis

U kunt bij ons terecht voor meerdere specialistische behandelingen.
Kunstgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard

Kunstgebit

Een volledig kunstgebit vervangt al uw tanden en kiezen. Een volledig kunstgebit betekent dat de kaak volledig tandeloos is. Dit kan ook alleen gaan om de boven- of onderkaak. Het kun­st­gebit is een hulp­mid­del welke in het geval dat alle tanden en kiezen zijn getrokken een perfecte oplossing kan zijn. Een kun­st­gebit ligt los in de mond en valt onder de uit­neem­bare voorzienin­gen. Er zijn meer dan vier miljoen volledige prothese dragers in Nederland.

Het Kunstgebit is een uitneembare vervanging van kunststof met porselein of composiet tanden en kiezen welke bij u individueel wordt aangemeten en vervangt uw eigen tanden en kiezen wij zorgen ervoor dat deze esthetisch zeer fraai en natuurgetrouw wordt gemaakt. U verwacht met uw kunstgebit kunnen eten, praten, lachen kortom goed functioneren en u wilt er goed uitzien voor uw omgeving. Dat kan allemaal bij ons! Met de hedendaagse technieken kunt u genieten van het leven met een vastzittend kunstgebit.

D.m.v. het speek­sel­laagje tussen het kun­st­stof van de prothese en uw tand­vlees zuigt het kun­st­gebit zich vast in de mond, dit noemen wij reten­tie. De prothese heeft een zodanige vorm dat deze goed past bij de anatomie van de kaken en de mond­spieren.

U kunt zich waarschi­jn­lijk heel goed voorstellen dat in een beweeglijke mond dit niet altijd simpel is. Een deel van de prothese dragers heeft dan ook grote prob­le­men. Het is vaak het ondergebit welke klachten geeft door­dat b.v. het draagvlak van de kaak daar veel kleiner is en niet goed meer aansluit op de kaak. Dankzij implan­taten kan met behulp van een klikgebit vaak toch een goede oploss­ing worden gebo­den, verdere informatie vind u op onze site.

Omdat elke mond en kaak anders is, wordt voor u een prothese spe­ci­aal op maat gemaakt. Om de kauw en spreek­func­tie met de prothese te her­stellen zullen een aan­tal behandelstap­pen door­lopen. Het cos­metis­che ein­dresul­taat is ook een belan­grijke fac­tor, sa­men met u als patient zorgt de behan­de­laar of de tandarts er voor, door zeer nauwkeurig te w­erken, deze belangrijke func­ties bij u te herstellen.

Kunstgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard
Kunstgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard

Een mooi gebit is dichterbij dan u denkt!

Van Aalst tandtechniek helpt u graag weer aan een mooi gebit en een stralende glimlach! Samen met u kijken we naar de mogelijkheden hoe we u het beste van dienst kunnen zijn. Klik op onderstaande button, vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.