Klikgebit in 1 dag

Binnen 1 dag genieten van uw klikgebit

40 Jaar ervaring

Wij zijn het vertrouwde en vriendelijke adres voor al uw prothese wensen.

De patient staat op 1

Samen met u kijken we naar een passende oplossing voor uw probleem.
l

Kennis

U kunt bij ons terecht voor meerdere specialistische behandelingen.
Klikgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard

Klikgebit in 1 dag

In samenwerking met de gespecialiseerde implantoloog MC Pfeil kunt u bij Van Aalst Tandtechniek een klikgebit in één dag krijgen.

Door de nieuwste kennis en technieken is het mogelijk om de implantaten nog dezelfde dag, waarop ze geplaatst zijn, te belasten. Het nieuwe gebit ‘klikken’ we vast op de net geplaatste implantaten. U kunt er dan direct mee eten. Dit is alleen mogelijk doordat wij werken met de modernste implantaten, die sneller vastgroeien in het kaakbot. Deze behandeling heet: Active-in-one-day.

Mede door de opkomst van CAD/CAM techniek en het scannen van afdruk of modellen worden er in de tandheelkunde en tandtechniek steeds meer steggen gemaakt. Daarbij zijn de kosten van een gefreesde steg zeer aantrekkelijk en wordt vervaardigt in een regionaal gespecialiseerd freescentrum uit een blokje titanium.

In de vroege ochtend heeft u een afspraak bij de gespecialiseerde implantoloog welke 2 implantaten in uw onderkaak plaatst. Hierna worden er afdrukken gemaakt door de klinisch protheseTechnicus en u kunt naar huis met de afspraak later op de dag uw klikgebit te laten plaatsen.

In de afgelopen twintig jaar is er uitgebreid onderzoek geweest naar de beste combinatie van implantaten in combinatie met een onder prothese. Steeds meer is er bewijs gekomen dat 2 implantaten in vrijwel in alle gevallen de eerste keuze is.

Natuurlijk moet er nog steeds eerst een nieuwe boven en onderprothese worden vervaardigd. Dus voordat er wordt geïmplanteerd is er gestart met de behandeling voor het aanmeten van de nieuwe protheses. Ondertussen zal machtiging bij uw verzekering worden aangevraagd door de tandarts-implantoloog bij wie u onder behandeling bent.

Als het gebit klaar is wordt deze geplaatst en kunt u de prothese ongeveer 2 weken indragen. Zodra de toestemming binnen is van uw zorgverzekering, kunnen de implantaten geplaatst worden en krijgt u diezelfde dag het ‘klikgebit’ in.

In de regel zijn de patiënten meer dan tevreden met deze vorm van behandelen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de Active in One Day methode:

  • Minder zwelling en beduidend minder napijn geeft;
  • Sneller en beter geneest;
  • Nagenoeg geen drukplaatsen van de prothese;
  • Prothese steunt deels af op het implantaat en deels op het tandvlees waardoor een betere drukverdeling ontstaat;
  • De prothese zit vanaf de eerste dag perfect.
Aktive in one day - Klikgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard
Aktive in one day - Klikgebit - van Aalst tandtechniek Hoeksche Waard

Een mooi gebit is dichterbij dan u denkt!

Van Aalst tandtechniek helpt u graag weer aan een mooi gebit en een stralende glimlach! Samen met u kijken we naar de mogelijkheden hoe we u het beste van dienst kunnen zijn. Klik op onderstaande button, vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.