35 JAAR SPECIALISTEN VOOR KUNSTGEBIT IMPLANTAAT KLIKGEBIT & REPARATIES

Van Aalst Tandtechniek in de Hoekse Waard het vertrouwd adres voor uw prothese

Active in one day – A.I.O.D.

Klikgebit in 1 dag met gefreesde steg

Is samenwerking met de gespecialiseerde implantoloog kunt u bij Van Aalst Tandtechniek een klikgebit in één dag krijgen.

Door de nieuwste kennis en technieken is het mogelijk om de implantaten nog dezelfde dag, waarop ze geplaatst zijn, te belasten. Het nieuwe gebit ‘klikken’ we vast op de net geplaatste implantaten. U kunt er dan direct mee eten. Dit is alleen mogelijk doordat wij werken met de modernste implantaten, die sneller vastgroeien in het kaakbot. Deze behandeling heet: Active-in-one-day.

Mede door de opkomst van CAD/CAM techniek en het scannen van afdruk of modellen worden er in de tandheelkunde en tandtechniek steeds meer steggen gemaakt. Daarbij zijn de kosten van een gefreesde steg zeer aantrekkelijk en wordt vervaardigt in een regionaal gespecialiseerd freescentrum uit een blokje titanium.

Wat is een steg? nadat er in de onderkaak 2 implantaten zijn geplaatst moet hierop een constructie worden gemaakt waar straks uw gebit zomaar op vast kan klikken, de steg.

IMG_3016

In de vroege ochtend heeft u een afspraak  bij de gespecialiseerde implantoloog  welke 2 implantaten in uw onderkaak  plaatst. Hierna worden er afdrukken gemaakt door de klinisch protheseTechnicus en u kunt naar huis met de afspraak later op de dag uw klikgebit te laten plaatsen.

In de afgelopen twintig jaar is er  uitgebreid onderzoek geweest naar de beste combinatie van implantaten in combinatie met een onder prothese. Steeds meer is er bewijs gekomen dat 2 implantaten in vrijwel in alle gevallen de eerste keuze is.

Natuurlijk moet er nog steeds eerst een nieuwe boven en onderprothese worden vervaardigd. Dus voordat  er wordt geïmplanteerd is er gestart met de behandeling voor het aanmeten van de nieuwe protheses. Ondertussen zal machtiging bij uw verzekering worden aangevraagd door de tandarts-implantoloog bij wie u onder behandeling bent.

Als het gebit klaar is wordt deze geplaatst en kunt u de prothese ongeveer 2 weken indragen. Zodra de toestemming binnen is van uw zorgverzekering, kunnen de implantaten geplaatst worden en krijgt u diezelfde dag het ‘klikgebit’ in.

In de regel zijn de patiënten meer dan tevreden met deze vorm van behandelen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de Active in One Day methode :

– minder zwelling en beduidend minder napijn geeft

–  sneller en beter geneest

–  nagenoeg geen drukplaatsen van de prothese

–  prothese steunt deels af op het implantaat en deels op het tandvlees waardoor    een betere drukverdeling ontstaat

–  de prothese zit vanaf de eerste dag perfect.

 

“Active in one day” behandeling wordt direct na de machtiging van uw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering.  Voor de wettelijke “eigen bijdrage” adviseren wij altijd voor de behandeling met de implantoloog tandarts Pfeil te overleggen .

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.