BIJNA 40 JAAR SPECIALISTEN VOOR KUNSTGEBIT IMPLANTAAT KLIKGEBIT & REPARATIES

Van Aalst Tandtechniek in de Hoekse Waard het vertrouwd en vriendelijk adres voor al uw prothese wensen.

Implantologie

Implantologie is het snelstgroeiende onderdeel binnen de tandheelkunde en heeft tot doel een of meerdere tanden of kiezen te vervangen door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit titanium, die in het kaakbot geplaatst worden. Er is keuze uit verschillende fabrikanten soorten en modellen, afhankelijk van en voor de toepassing.

Op het moment dat zowel de behandelaar als de patiënt met de rug tegen de muur staan als het gaat om tandheelkundige oplossingen, biedt implantologie mogelijkheden die vroeger niet bestonden. Tandheelkundige implantologie is dan ook niet een vervanging van bestaande middelen, maar een uitbreiding, waarbij het ineens mogelijk blijkt om verloren tandfuncties door middel van implantaten en de daarop vervaardigde constructies terug te vinden. Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheid om implantaten te kunnen plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot aanwezig is en ook op de juiste plaats. Informatie en advies over het implantaat kunt u bij ons geheel vrijblijvend verkrijgen door een z.g. intake afspraak te maken waarna wij samen met de implantoloog voor u zoeken naar een passende oplossing.

De moderne implantaten hebben meestal een schoefmodel, die in het bot wordt geschroefd. Deze schroef zal na verloop van tijd, ongeveer 8 weken vastgroeien in het bot door een proces dat osseointegratie heet. Nadat het implantaat is vastgegroeid in het bot kan er een vervanging gemaakt worden voor de verloren tanden.

Grofweg kan de indicatie verdeeld worden tussen vervanging van een tand, vervanging van meerdere tanden en vervanging van alle tanden.

  • Bij vervanging van een enkele tand zal er op het implantaat een kroon of brugconstructie gemaakt worden.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een uitneembare prothese of ook wel klikgebit welke verankerd wordt op de implantaten door middel van bijvoorbeeld drukknoppen of een staaf-huls ook wel steg constructie genaamd.